Actueel


Zevende Atelier- en Kunstroute

In september 2018 vindt weer de drie jaarlijkse Atelier- en Kunstroute in Uden plaats. Voor meer informatie zie www.stuk-uden.nl

De afgelopen jaren heb ik me gericht op een nieuw procedé om klei zo samen te stellen dat het laag gebakken kan worden en toch een bepaalde hardheid heeft. Deze ECO-URN komt tegemoet aan de snel groeiende behoefte van mensen om op een natuurbegraafplaats hun laatste rustplaats te vinden. 

 Galerie Achttien88

In de zomer is er een expositie te zien in Baarland, Zeeland in de zak van Zuid Beveland www.g-achttien88.nl . Marie Verstegen een grafisch kunstenaar uit Volkel en Ine van Grinsven hebben in de juli 2017 een gezamenlijke expositie met als thema RUIMTE. Op 2 juli om 15.00 u is de opening.

Van juni tot en met september is er een buitenexpositie in de beeldentuin VARIA DUO. Opening 17  juni om 15.00 u. Hier exposeer ik met:  Het oog van Horus, Boot Notendop, Ammoniet en Levensboom.
"Balanceren tussen kunst en commercie bij Van Oort"

UDEN | Het tienjarig samenwer­kingsverband tussen Van Oort In­terieurs en kunstenares Ine van Grinsven wordt tussen 22 decem­ber en 8 januari gevierd met een verkoopexpositie.

 

Met regelmaat zijn de beelden van Ine van Grinsven te bewonderen bij Van Oort Interieurs. "De meubels krij­gen extra cachet door de exclusivi­teit van; de beelden, de kunstwerken zijn te zien in een sfeer van design en huislijkheid. Een win/win situatie voor beide partijen", vindt Ine van Grinsven. Normaal heeft kunst een vaste prijs. Tijdens de verkoopexpo­sitie kan, er over de prijs onderhan­deld worden. Er zijn objecten te zien

vanuit de beginperiode en 'vers ge­bakken' keramische vormen die deze week het daglicht hebben gezien. Dit­maal is er ook gebruiksgoed ter koop, steengoed (1260 °C) gebakken kopjes, mokken en schaaltjes. De schaaltjes zijn een specialiteit voor het Udense aangezien er Knoerissen-tandjes in verwerkt zijn. Het specifieke karakter van het werk van Ine van Grinsven is het gebruik van weinig kleur en een combinatie van diverse materialen met klei. De uitstraling van het mate­riaal geeft een subtiele gevoeligheid aan haar werk. Op tweede kerstdag is Van Oort Interieurs geopend en zal de kunstenares aanwezig zijn tussen 12.00 en 15.00 uur om uitleg te geven over haar werk.

                                                                                              Bron: Udens Weekblad