Actueel


Verborgen

vanuit tientallen ateliers

in Maashorst 

zien Kroonjuwelen 

het licht

 

s.MaaK, stichting Maashorst Kunst, exposeert in Museum Krona.

De kunstenaars hebben zich elk in hun eigen discipline, laten inspireren door de thema's in de tentoonstellingen die naar aanleiding van het vijftig jarige bestaan van het museum zijn ingericht. Dit is de tweede tentoonstelling waaraan s.MaaK een bijdrage levert.


 

Welkom in mijn atelier in Volkel

Gastexposant is Nelleke Koster met gekleurd porselein

 

 

 

 

Atelier- en kunstroute gemeente Maashorst

17 en 18 september 2022 tussen 11.00-17.00 u

Openingsexpositie Museum Krona

Hier wordt het onderstaande filmpje vertoont.


Aangeraakt Transformatie

30 Jaar geleden heb ik van klei een meditatieruimte gemaakt van zeker 2 meter doorsnede.

Een oven eromheen en terplekke met hout gestookt tot keramiek.

In deze meditatieruimte die zich half onder de aarde bevond keerde je naar binnen.

Na al deze jaren braken er stukken af en kwam het verval.

Met delen van het fundament en het massieve glas van bovenop is een nieuw beeld ontstaan.

Van de geborgenheid van de aarde een transformatie naar de vrijheid van vogels.

 

Dit valt samen met de huidige fase in mijn leven welke me een gevoel van vrijheid geeft.2021

Op 2 mei 2021 organiseert de antroposofische werkgroep 'Wegwijzer' Nijmegen en omstreken een dag met als titel 

'Sterven als drempel ervaring'.

Hierbij zal ik een expositie inrichten.

 

Aangezien er door de Corona maatregelen voorlopig weinig mogelijk is, is deze expositie afgelast. Komt op een nader te bepalen tijdstip.

2020

Rondje Kunst

Tijdens de Corona Lock Down kon er geen les gegeven worden bij Kunst & Co.

Drie verschillende beeldende technieken zijn uitgewerkt op de site van Kunst en Co Uden om mensen thuis met eenvoudige middelen toch creatief bezig te kunnen laten zijn.

Brooddeeg figuren maken

Decoreren van servies

De natuur in om een kunstwerk te maken

 

www.kunstenco-uden.nl

2020

12 Kunstenaars uit de nieuw te vormen Maashorst gemeente werken aan een gezamenlijk beeld. tijdens de onthulling heeft het de naam 'Formatie' gekregen. Het beeld bestaat uit een open cirkel gemaakt van bouwstenen van 60 x 60. De stenen zijn bewerkt door beeldhouwers en schilders, waarbij er op elkaars werk gereageerd wordt. Zodoende ontstaat er een fusie.


2019

Expositie bij de Kunstraad in de Mouthoeve te Gemert

 

Onze Lieve Vrouw ter Linde heeft haar boom terug.

Eeuwen geleden stond er in Uden op het Lieve Vrouweplein een lindeboom. De mensen uit Uden en omgeving kwamen bij de boom om te vragen om vruchtbaarheid voor land, vee en henzelf. 

Het werd een bedevaartplaats nadat er een beeld van Maria gevonden werd.

 

Op deze plaats wordt nu nog Onze Lieve Vrouw ter Linde vereerd in de kapel. Er was echter sinds 1800 geen lindeboom meer. 

 

Met hulp van velen is de boom weer gepland en ritueel ingezegend.

www.kapelgemeenschap.nl

 

2019

2018

In samenwerking met Donkergroen Ontwerp en Advies in Etten-Leur voor de provincie Antwerpen voor project Slapende Reus en Hoge Mouw grote potten uit ijzertijd gemaakt, skeletdelen, oude werktuigen en sieraden.


Zevende Atelier- en Kunstroute

In september 2018 vindt weer de drie jaarlijkse Atelier- en Kunstroute in Uden plaats. Voor meer informatie zie www.stuk-uden.nl

De afgelopen jaren heb ik me gericht op een nieuw procedé om klei zo samen te stellen dat het laag gebakken kan worden en toch een bepaalde hardheid heeft. Deze ECO-URN komt tegemoet aan de snel groeiende behoefte van mensen om op een natuurbegraafplaats hun laatste rustplaats te vinden. 

 Galerie Achttien88

In de zomer is er een expositie te zien in Baarland, Zeeland in de zak van Zuid Beveland www.g-achttien88.nl . Marie Verstegen een grafisch kunstenaar uit Volkel en Ine van Grinsven hebben in de juli 2017 een gezamenlijke expositie met als thema RUIMTE. Op 2 juli om 15.00 u is de opening.

Van juni tot en met september is er een buitenexpositie in de beeldentuin VARIA DUO. Opening 17  juni om 15.00 u. Hier exposeer ik met:  Het oog van Horus, Boot Notendop, Ammoniet en Levensboom.
"Balanceren tussen kunst en commercie bij Van Oort"

UDEN | Het tienjarig samenwer­kingsverband tussen Van Oort In­terieurs en kunstenares Ine van Grinsven wordt tussen 22 decem­ber en 8 januari gevierd met een verkoopexpositie.

 

Met regelmaat zijn de beelden van Ine van Grinsven te bewonderen bij Van Oort Interieurs. "De meubels krij­gen extra cachet door de exclusivi­teit van; de beelden, de kunstwerken zijn te zien in een sfeer van design en huislijkheid. Een win/win situatie voor beide partijen", vindt Ine van Grinsven. Normaal heeft kunst een vaste prijs. Tijdens de verkoopexpo­sitie kan, er over de prijs onderhan­deld worden. Er zijn objecten te zien

vanuit de beginperiode en 'vers ge­bakken' keramische vormen die deze week het daglicht hebben gezien. Dit­maal is er ook gebruiksgoed ter koop, steengoed (1260 °C) gebakken kopjes, mokken en schaaltjes. De schaaltjes zijn een specialiteit voor het Udense aangezien er Knoerissen-tandjes in verwerkt zijn. Het specifieke karakter van het werk van Ine van Grinsven is het gebruik van weinig kleur en een combinatie van diverse materialen met klei. De uitstraling van het mate­riaal geeft een subtiele gevoeligheid aan haar werk. Op tweede kerstdag is Van Oort Interieurs geopend en zal de kunstenares aanwezig zijn tussen 12.00 en 15.00 uur om uitleg te geven over haar werk.

                                                                                              Bron: Udens Weekblad