persoonlijke urnen

‘…but grieve should be the instructor of the wise’

GEORGE GORDON, LORD BYRON (1788-1824): Manfred I,1

 

Rouwen is helend bij een verlies. Door het verlies tastbaar te maken met een voorwerp verplaats je het van jouw hoofd naar jouw handen.

 

Mijn uitgangspunt is dat iedere holle vorm een urn kan zijn, naar wens van de overledene of zijn/haar nabestaanden. Graag maak ik samen met mensen een vorm zodat je met het werken aan de urn plaats maakt voor de rouw. (maatschappelijk werk/kunstenares kwaliteiten)

klik op onderwerp en meer info verschijnt

 

 

 


Een plekje maken voor jullie te vroeg gestorven baby.

Voorbeeld zoeken en ik maak de vorm die jullie willen.

Jullie passen de vorm aan aan jullie wens.

Een eerbetoon aan dit zieltje.

 

een ontwerp aangepast aan jouw wens
een ontwerp aangepast aan jouw wens


een gebaar van geborgenheid
een gebaar van geborgenheid

Het zelf  de urn maken voor jouw dierbare overledene is met handen vorm geven aan jouw rouw proces. 

Tranen vinden een bedding.Voor de natuurbegraafplaats is het van belang dat een urn vergankelijk is dus een normale keramische geglazuurde urn is te hoog gestookt en doorstaat de eeuwigheid. Nieuwe vormen binnen de uitvaart wereld vragen om antwoorden.

elke holle vorm kan een urn zijn
elke holle vorm kan een urn zijn


los komen van de aarde
los komen van de aarde

 Vanaf 1992 maak ik urnen. De eerste was een gezamenlijke urn met een jong gezin. Het raakte mij en inspireerde me om hiermee door te gaan. Mijn ervaring in het maatschappelijk werk en het kunstenaarschap kwamen zo prachtig bij elkaar. 

Urnen met glas, natuursteen, metaal of vilt maken van elke vorm een beeld. Het materiaal, de vorm nodigen uit tot vasthouden, aan raken of het wordt een altaarplekje. Het mag zoveel meer zijn dan een standaard urn, het zijn unica, zoals elk mens ook uniek is.